Nieuwe basis van Ryan Air wordt Eindhoven airport

12 december 2012 – Ryan Air heeft aangekondigd dat het een nieuwe basis op gaat zetten: op Eindhoven Airport. Het zal de 52e basis zijn van Ryan Air. Nu al vloog de Ierse budgetmaatschappij in het zomerseizoen naar Eindhoven airport, maar vanaf het zomerseizoen van 2013 zal er een vast toestel gestationeerd zijn. Er komen vier nieuwe routes, wat het totale aantal routes vanaf Eindhoven naar 31 brengt: Agadir, Bordeaux, Chania en Fez.

Jaarlijks meer dan 1,7 miljoen passagiers via Eindhoven en met Ryan Air

De nieuwe investeringen gaan Ryan Air meer dan 70 miljoen dollar kosten (ongeveer 50 miljoen euro). Enkele van de routes die nu al open zijn zullen vaker gevlogen worden. Totaal zal de budgetmaatschappij dan wekelijks 238 vluchten hebben, wat ongeveer neerkomt op 1,7 miljoen passagiers per jaar. De nieuwe investeringen zullen het aantal banen die de luchthaven aan Ryan Air te danken heeft opschroeven naar 1700.

ryan air