Eindhoven airport verwacht 3,7 miljoen reizigers

Eindhoven airport verwacht 3,7 miljoen reizigers voor 2014. De regionale luchthaven is hard op weg op een nationale luchthaven te worden en is op dit moment na Schiphol ook een van de grootste luchthavens van Nederland. Dit nieuws heeft de luchthaven zelf bekend gemaakt samen met het resultaat van het verleden jaar.

Het aantal reizigers van Eindhoven airport groeide met maar liefst 14 % tot 3.400.000 reizigers, een groot aantal voor dit vliegveld, maar voor volgend jaar wordt er weer een groei verwacht gelijk aan die van dit jaar. Het aantal vluchten zal daarmee groeien van 26.500 tot en met ongeveer 29.000. Volgens eigen zeggen is het een goed jaar geweest en zal ook volgend jaar weer een record jaar zijn.

De groei van luchthaven Eindhoven airport komt vooral doordat er een toename was van het aantal lijnvluchten van 45 naar 53 welke het aantal bestemmingen en het aantal vluchten verhoogde. Ook was het bezettingspercentage aanmerkelijk hoger met 4 % wat het winstpercentage van Eindhoven airport direct heeft verhoogd.

De terminal is vergroot en ook is er een hotel gebouwd bij Eindhoven airport. Ook thuisbases voor Ryanair en Transavia zullen bijdragen aan de groei van Eindhoven airport. Al met al goed nieuws voor luchthaven  Eindhoven over huidige resultaten en verwachtingen in het verleden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.