Eindhoven Airport populair in 2014

Eindhoven Airport is zeer populair in 2014. In de eerste drie maanden van het jaar 2014 heeft het vliegveld 15 procent meer reizigers getrokken dan in diezelfde periode vorig jaar. Daarmee komt het aantal vervoerde passagiers in het eerste kwartaal op 682.0000. Deze cijfers zijn bekend gemaakt door de regionale luchthaven zelf.

Lijndiensten

In het eerste kwartaal werden er 671.000 lijndienstpassagiers vervoerd. Deze passagiers werden van en naar 52 verschillende bestemmingen gevlogen. Dat betekent dus een groei van 15 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal vakantiepassagiers groeide echter nog veel harder met 36 procent tot wel 10.000, de verwachting is dat niet alleen het eerste kwartaal maar het gehele jaar zeer voorspoedig zal verlopen voor Eindhoven Airport, het grootste regionale luchthaven van Nederland. De totale verwachting voor 2014 is dat het passagiersvervoer stijgt met 10 procent over het hele jaar gezien. Dat zou betekenen dat het aantal vluchten van en naar bestemmingen neerkomt op 28.900 in 2014 waar dat in 2013 nog 26.508 vluchten waren.

Groei Eindhoven Airport

De groei van Eindhoven Airport is vooral toe te schrijven aan de uitbreiding van ene terminal op de luchthaven. Ook een nieuwe hotel nabij Eindhoven Airport en de komst van twee nieuwe thuisbasis van vliegtuigmaatschappijen RyanAir en Transavia hebben de groei van Eindhoven Airport flink gestimuleerd.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.