Meer passagiers Nederlandse luchthavens

2013 is een goed jaar geweest voor Nederlandse luchthavens. Het aantal passagiers dat gebruikt maakte van Nederlandse luchthavens is namelijk gestegen. In 2013 hebben 58 miljoen mensen gebruikt gemaakt van luchthavens in Nederland waar dit aantal nog 12 miljoen lager was in 2009. Deze cijfers zijn bekent gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Deze stijging van het aantal reizigers heeft invloed op de omzet van de luchthavens welke in 2013 uit is gekomen op 1,6 miljard euro. Een groot deel hiervan kan worden toegeschreven aan de start en landingsgelden. Daarnaast werd er traditioneel veel geld verdient aan afhandeling van passagiers, afhandeling van bagage, parkeergelegenheden en tevens waren de winkels op luchthavens ook succesvol door het grotere aantal passagiers.

Als we kijken naar de jaar op jaar stijging dan zijn er in 2013 ongeveer 3 miljoen meer passagiers geweest voor Nederlandse luchthavens. Vooral de rol van regionale luchthavens zal de komende jaren sterk toenemen. Vliegvelden zoals Luchthaven Eindhoven en Airport Rotterdam worden steeds populairder.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.