Weer meer passagiers voor Eindhoven Airport

Eindhoven Airport doet het goed. Zeer goed zelfs, in de eerste zes maanden van 2014 heeft het vliegtuig 18% meer bezoekers dan in de eerste zes maanden van 2013: namelijk 1,82 miljoen. Eindhoven Airport maakte bekend dat dit grotendeels te danken is aan een toename van het aantal bestemmingen: 67 bestemmingen in 2014 tegen 63 in 2013.

3.8 miljoen passagiers, vooral door Transavia en Ryanair

Als deze lijn zich doorzet, zal Eindhoven Airport in 2014 een totaal van 3.8 miljoen passagiers gaan vervoeren, en totaal 29 duizend commerciële vliegbewegingen tegen ruim 26 duizend vorig jaar. Het lijkt er dus op dat de voorspellingen van begin 2014 ruimschoots overtroffen gaan worden, wat natuurlijk goed nieuws is!. Het vliegveld profiteerde vooral van een groei in passagiers bij  Transavia en Ryanair, de twee belangrijkste gebruikers van de luchthaven. Die dragen stevig bij aan de groei: Transavia heeft 4 toestellen gebaseerd en Ryanair twee. De bezettingsgraad steeg ook op de routes van de twee maatschappijen; exacte cijfers zijn hierover niet bekend.

Nieuwe terminal, nieuw hotel

De terminal is ook uitgebreid: wat ook nieuw is, is dat het Tulip Inn Hotel er nu bovenop zit met een totaal van 120 kamers. Het hotel draait goed, tot nu toe is gemiddeld 60% van de kamers geboekt, en dat terwijl de zomerperiode nog moet beginnen! Goed nieuws dus voor Eindhoven Airport!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.