Groei Eindhoven Airport zet door

In 2014 heeft luchthaven Eindhoven Airport een sterke groei meegemaakt. Het aantal passagiers dat via de luchthaven reisde groeide met 16% tot meer dan 3,9 miljoen passagiers per jaar. Dit enorme groei percentage geeft aan hoe belangrijk luchthaven Eindhoven Airport is geworden de afgelopen jaren.

Verwachting luchthaven Eindhoven Airport

Niet alleen is de groei de afgelopen jaren groot, de groei zal de komende jaren ook door blijven zetten. Het aantal passagiers zal naar verwachting groeien tot 4,1 miljoen in 2015, de groei zal daarmee minder sterk zijn dan de groei in 2014 maar weer zal er een jaar van groei volgen voor luchthaven Eindhoven Airport.

Verklaring groei Eindhoven Airport

De groei van de luchthaven kan worden verklaard door de toename van het aantal vliegbewegingen met ongeveer 9%, een vliegbeweging is een start maar ook een enkele landing telt als een vliegbeweging. Het aantal vliegbewegingen in 2014 kwam uit op zo’n 28.900 in totaal. De groei van het aantal passagiers is het gevolg van meer bestemmingen die konden worden aangedaan vanaf luchthaven Eindhoven Airport. In 2014 werd naar 6 bestemmingen extra gevlogen, wat het totaal van bestemmingen vanaf luchthaven Eindhoven op 76 laat uitkomen. Ook werden er grotere vliegtuigen ingezet vanaf de luchthaven met een hogere bezettingsgraad.

Nieuwe bestemmingen vanaf luchthaven Eindhoven waren onder andere Turijn (Italië), Manchester (Engeland) en Murcia (Spanje). Vanaf Oktober 2014 begon de Belgische maatschappij JetAairFly met vluchten naar Nador (Marokko), de verwachting is dat deze maatschappij het aantal bestemmingen vanaf luchthaven Eindhoven zal gaan uitbreiden in de nabije toekomst.

Treinstation

Luchthaven Eindhoven Airport groeide hard, harder dan werd verwacht in de prognoses waardoor de bereikbaarheid van de luchthaven nog hoger op de agenda zal komen te staan aldus directeur Joost Meijs. Op termijn zal er mogelijk een zelfstandig treinstation Eindhoven Airport kunnen komen mocht het aantal passagiers dat gebruikt maakt van de trein om naar luchthaven Eindhoven Airport te reizen zich positief blijven ontwikkelen.

Kortom, 2014 was een goed jaar voor luchthaven Eindhoven Airport en 2015 zal tevens een prima groeijaar worden voor luchthaven Eindhoven.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.