Dreamliner vanaf luchthaven Eindhoven

Eindhoven Airport wordt het tweede vliegveld waarvandaan met de Boeing 787 Dreamliner gevlogen kan worden. De vliegtuigmaatschappij Arke heeft de primeur. Arkefly is vooralsnog ook de enige Nederlandse vliegtuigmaatschappij met de Boeing 787 Dreamliner in de vloot (inmiddels zelfs al 2), KLM kan de zuinige vliegmachine pas eind 2015 in de vloot verwelkomen.

De Dreamliner van Arke zal vanaf 1 november 2015 vanaf luchthaven Eindhoven naar Curaçao en Aruba vliegen. Het worden de eerste long-haul (verre) bestemmingen die vanaf Eindhoven zullen worden bereikt. Vooralsnog kon je vanaf vliegveld Eindhoven alleen naar Europese bestemmingen en bestemmingen in Noord-Afrika vliegen. Nu komen daar dus de Nederlandse Antillen bij. Hopelijk zal dit ook Belgische en Duitse vakantiegangers trekken, aldus Arke in het persbericht. De grote concurrent wordt Dusseldorf Airport met Air Berlin, die ook naar Curaçao vliegt.

De nieuwe Dreamliner is een revolutionair vliegtuig. Waarom? Ten eerste, de verlichting geeft een rustig gevoel. Aangezien het toestel van nieuwe materialen is gemaakt, wordt de cabinedruk ook hoger gehouden. Hierdoor kom je frisser uit het vliegtuig. Ten slotte is de cabine wat stiller. Je hoort de motoren in vergelijking met andere motoren van andere vliegtuigtypen minder hard. Dit draagt ook bij aan het feit dat de Dreamliner comfortabeler is.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.